Поклон! Семейство лекари от Пловдив с прекрасен жест след сватбата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:36 / 24.10.2024Коментари ()3645
Дарение на Неонатологично отделение направиха началникът на Урологично отделение на МБАЛ "Пазарджик" д-р Стоил Томов и съпругата му Калина. Преди няколко месеца на тяхното сватбено тържество те молят гостите си парите за букети да бъдат пуснати в специално подготвена кутия. Със събраните средства пловдивското семейство решава да закупи подаръци за най-малките пациенти на болницата.

Началникът на Неонатология д-р Здравка Пиронова прие дарението и връчи благодарствено писмо на дарителите от името на ръководството на лечебното заведение и целия екип на отделението.

"Сърдечно оценяваме, че в този толкова личен и важен за Вас ден Вие решихте да споделите радостта си по един толкова значим начин, като организирахте благотворителна кампания в подкрепа на нашето отделение. Това е много повече от материална помощ – това е акт на любов и надежда, който докосва всички нас. Много съм щастлива, че има такива дарители, които ни показват, че младите в България са доста инициативни, че има много добри млади хора.

Много ми се иска примерът на д-р Томов и неговата съпруга да бъде заразен и за други млади семейства“, сподели д-р Здравка Пиронова, след като се срещна с дарителите. Тя им пожела да са здрави, много да се обичат, да бъдат все така добри хора и да имат много деца, на които да се радват, и да имат много професионални успехи.

Дарението включва 6 небулизатора, които са инхалатори за обгрижване на малки пациенти, 30 термометъра и 30 бебешки одеалца.

Д-р Томов разказа, че идеята за благотворителната им акция идва от техните кумове, които също със събрани средства на сватбата правят дарение в пловдивска болница.

"Много ни допадна това, което те направиха, и решихме и ние да предадем нататък едно добро дело. Радвам се, че успяхме да направим това малко дарение. Не искахме да дадем едни пари, а да закупим неща, които да бъдат от полза за бебенцата в отделението“, обясни д-р Томов. Неговата съпруга Калина не съжалява, че вместо да получи цветя на сватбата, са събирали благотворително пари за дарение.

"Това носи много по-голям духовен подарък, отколкото просто едно цвете. Да, цветето е красиво, но то увяхва, а дарението ще бъде полезно. То е и знак, че някой се интересува от хората, които работят в едно такова отделение, и от тези малки душички, за които се грижат. Правете добрини и ще получите много повече“, допълни младата дарителка.

Семейство Томови се надяват на последователи, които също ще прегърнат подобна идея за благотворителност.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poklon-Semeistvo-lekari-ot-Plovdiv-s-prekrasen-zhest-sled-svatbata-2311262
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.