Пепа Деведжиева: "Синя България" ще промени изкривената ни социална система
©
Сегашната социална система у нас се нуждае от коренна промяна, защото произвежда професионални социално слаби и професионални безработни на гърба на малкото работещи и не подкрепя ефективно истински нуждаещите се, казва Пепа Деведжиева, втора в листата на "Синя България“ за Пловдив.

В програмата на коалицията са посочени основните недъзи на сега действащия модел: държавата субсидира цените на всички с общите ни пари и така печелят най-много богатите, които са и най-големите потребители, а това само задълбочава социалното неравенство; социалните помощи се дават на калпак, а не са насочени към най-нуждаещите се; пенсионната система и правилата за подкрепа на хора с увреждания са превърнати в програми за социални помощи за бедни, не изпълняват функциите си и не постигат целите си; политиците си измислят нива на заплати и доходи и задължават работодателите да ги превръщат в реалност.

В "Синя България“ имаме готови решения за налагане на нов справедлив социален модел, основан на лична отговорност и ефективна подкрепа, подчертава Пепа Деведжиева. И изброява предлаганите мерки: окончателно спиране на всякакъв вид ценово субсидиране, пари се отпускат не за сваляне на цени, а за подпомагане на нуждаещи се хора; всички социални помощи за  здрави хора в работоспособна възраст се заменят със заплащане за положен труд; слага се край на практиката пенсиите да бъдат система за социално подпомагане, те се формират по "златното швейцарско правило“, а бедните възрастни хора получават целенасочени социални помощи. 

"И не на последно място е да спре административното увеличение на минималната работна заплата с цел компенсиране на работещите бедни. Те ще бъдат подкрепяни с целеви социални помощи за храна, отопление, образование, здравеопазване и транспорт“, изтъква кандидатката за депутат, която е на второ място в листата на дясната коалиция.

Гласувайте за Пепа Деведжиева и "Синя България" с №16 бюлетината, преференция 102. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pepa-Devedzhieva-Sinya-Bulgariya-shte-promeni-izkrivenata-ni-socialna-sistema-2311771
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.