Стефан Янев: Време е да спрем да вярваме, че тези, които допускат грешките, ще са способни да ги отстранят
Автор: ИА Фокус 15:17Коментари ()1270
©
“Целите и амбициите на Български възход е да провежда една балансирана и разумна политика, като предлага решения за бъдещето на българските граждани. Ние ще продължим да правим това. И не само ще предлагаме реални решения, а ще работим за действителни решения, по начина, по който това е възможно да се случва, включително и без участието във властта и Народното събрание, в момента". Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев в ефира на БНТ.

“Проблемите ни са на нивото на отчуждение на хората от политическия процес и политическия разговор. Хората не са включени в процеса на взимане на решения, в процеса на формиране на политики, в процеса на нормалното политическо говорене, което го няма. Ние имаме едни хора, събрани на едно представление, които се опитват да ни вкарат в риалити шоу". Така Янев посочи първопричината на текущата политическа криза.

“Краят на политическата криза може да дойде от активността на българските граждани", добави лидерът на "Български възход".

По думите му актьорите са едни и същи и те представляват едно и също статукво. Това статукво дали е корумпирано или неспособно да взима решения в интерес на гражданите няма никакво значение, но то предлага повече от същото.

"В онзи период 2021 година, когато бях начело на две служебни правителства, ние имахме способността да се справим с много кризи. Ние поехме държавата в един период след улични протести, след много голямо напрежение, натрупано през годините. Мисля, че тогава се справихме добре - държавата се успокои, държавата тръгна, имаше необходимият баланс и диалог между бизнеса, между работодатели, между всички заинтересовани. Оттогава-насам се случи шоуто на илюзионистите. Дойдоха едни хора, започнаха да обещават и се видя, че не са в състояние да предлагат наистина решения и да ги осъществяват, а просто ни предлагаха някакви химери", изтъкна Янев.

Бившият министър-председател на България, даде оценка, че партия Български възход е преминала през естествените процеси на пречистване от хората дошли за моментна слава, както и тези, които са били изпратени от едно или друго място, за да вършат "някаква друга работа". Той обасни, че експертният екип на партията е стабилен, разполага с необходимата готовност и работи по осъществяването на проекти в полза на България и българските граждани, независимо че в момента партията не е парламентарно представена.

“Гласувайте с разум, а не с емоция, на 27-и октомври с номер 27, защото ние можем, знаем как и сме в състояние да предлагаме и осъществяваме решения", призова Стефан Янев.


Още по темата: общо новини по темата: 444
25.10.2024 Бойко Борисов: Ние ще направим всички компромиси, но ще има
правителство
25.10.2024 "БСП - Обединена Левица" закри кампанията в Пловдив
25.10.2024 Росен Желязков: Минимум 80 мандата ще дадат самочувствие Борисов да е предложението ни за премиер
25.10.2024 Николай Цонев: Човекът, който не забравя своите
25.10.2024 Това е цената на една хартиена бюлетина за изборите в неделя
25.10.2024 Ангел Георгиев: Ние сме на кръстопът и имаме два избора - или статуквото, или "Възраждане"
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Stefan-Yanev-Vreme-e-da-sprem-da-vyarvame-che-tezi-koito-dopuskat-greshkite-shte-sa-sposobni-da-gi-otstranyat-2312172
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.