Наплив за посещение в Природонаучния музей в Пловдив, очакват се нови животни
© Plovdiv24.bg
Изключителни атрактивни животни от Австралия ще пристигнат следващия месец в Природонаучния музей, съобщи директорът д-р Огнян Тодоров пред репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му всяка година посещаемостта в музея се увеличава. 

"Ние физически изпадаме в невъзможност да поемем всички посетители, които искат да дойдат при нас. Тази година имаме близо половин милион като приход. Това са около 88 хиляди човека, които до сега са ни посетили.", каза той.

Директорът е на мнение, че музея има остра нужда от разширение на експозицията. 

"Имаме възможност да вземем и препарираме ценни експонати, които са без аналог в други музей. Другият месец от Австралия ще пристигнат изключително много актрактивни животни. Много години се опитваме да стигнем до тях. Това са ехидна, коала, тазманийски дявол, вомбат и казуар.", допълни той. 

Над 8 месеца са водени преговори с правителството на Австралия за препарирането на животните специално за пловдивския музей.

Препарирането ще възлиза над 80 хиляди лева. За сега музея е пратил само половината сума.

Тодоров разясни, че за момента са вложени около 120 хиляди лева в новите експонати - хипопотам, козирог, черна антилопа.

Повече можете да видите във видеото.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Napliv-za-poseshtenie-v-Prirodonauchniya-muzei-v-Plovdiv-ochakvat-se-novi-zhivotni-2312368
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.