В Пловдив премахват платеното паркиране пред блока?
© Plovdiv24.bg
Платеното паркиране и запазването на паркоместа със скоби пред блоковете може да отпадне от следващата година. Районните кметове смятат, че таксата от 20-30 лева е несправедлив и неефективен начин за решаването на проблема с липсата на паркоместа в Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

Правилата за платеното паркиране бяха въведени през 2017 г. с промени в Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив. Това се случи, след като гаражите бяха премахнати с аргумент, че ще има място за повече коли и на мястото на две клетки ще спират три автомобила. Имаше дори и обещание да се облагородят междублоковите пространства. Срещу това районните кметства пък ще получават приходи. 

Според наредбата обособените места се дават под наем за 5 години. След изтичането на договора мястото се обявява за свободно и при единствен кандидат се подписва споразумение с него. Ако са повече кандидатите, районното кметство организира публичен търг. 

Въпреки доброто намерение за въвеждане на ред в паркирането, на практика се оказа, че се създава повече суматоха. От една страна, общината не може да осигури места за всички правоимащи. От друга пък - платените и запазени със скоба места често стоят празни и не могат да се ползват от друг. В същото време  малките улички в кварталите се задръстват от спрени коли.


Още по темата: общо новини по темата: 242
23.10.2024 В Кючука вече си имат нов прекрасен паркинг
19.10.2024 Грозна заплаха за шофьор на ямболска кола, паркирана в Пловдив
18.08.2024 Новият паркинг за 40 автомобила в "Южен" ще е готов до края на септември
16.08.2024 В Кючука: От кално петно - до нов паркинг
05.08.2024 Това пространство се оказа частна собственост, външни нямат право да паркират там
04.08.2024 Самоуправство в "Тракия"?
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-premahvat-platenoto-parkirane-pred-bloka-2314126
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.