''Монд'': Евросъюзът иска преразглеждане на делото срещу българските медици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:31 / 13.10.2004Коментари ()1189
Европейският съюз ще предостави помощ на болните от СПИН деца от болницата в Бенгази в знак на солидарност, който цели да се създаде благоприятен климат за освобождаването на осъдените на смърт български медицински сестри и палестинския лекар, пише в електронното си издание ''Le Monde'' по повод решението на ЕС да вдигне оръжейното ембарго срещу Либия.
Вестникът отбелязва, че 25-те признават желанието на Либия да промени политиката си и да носи отговорност за действията си, но изразяват безпокойство положението с човешките права в страната, което е основен елемент за развитието на отношенията й с ЕС. Вестникът изтъква, че министрите от ЕС се противопоставят на смъртното наказание и в този контекст изразяват безпокойство за съдбата на петте български медицински сестри и палестинския лекар, осъдени на смърт заради епидемията от СПИН в детската болница в Бенгази. Евросъюзът е на мнение, че доказателствата срещу тях трябва да бъдат преразгледани. Според 25-те най-справедливо би било шестимата да бъдат освободени възможно най-бързо, посочва изданието.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Mond-Evrosuyuzut-iska-prerazglezhdane-na-deloto-sreshtu-bulgarskite-medici-2330
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.