Футболните хулигани ще бъдат регистрирани в национален информационен център
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 14.10.2004Коментари ()1053
Народното събрание реши, че спортни мероприятия ще бъдат отлагани, ако има непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите и не могат да бъдат предприети действия за предотвратяването й. Законът за опазване на обществения ред и борба срещу противообществени прояви при спортни мероприятия, приет от депутатите на второ четене, задължава собствениците на спортни обекти да назначават отговорник по сигурността, който ще осигурява охраната в спортната зона, като си сътрудничи с полицията. Продажбата на входни билети на клубове на привържениците на отделните отбори ще се организира така, че те да бъдат настанявани в отделни сектори или блокове.
От 500 до 1000 лева глоба заплашва футболните хулигани при сбиване или при повреда на имущество. Освен това, извършителите могат да бъдат задържани в поделенията на МВР до 20 денонощия.
Народното събрание гласува и да бъде създаден национален информационен център към Националната служба "Полиция", който ще оказва съдействие при организирането и провеждането на спортни мероприятия за спазването на обществения ред и обезпечаването на сигурността на спортните обекти. Информационният център към МВР ще събира информация, включително лични данни, за лица извършили футболно хулиганство.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Futbolnite-huligani-shte-budat-registrirani-v-nacionalen-informacionen-centur-2349
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.