Сложете това в бидона при зелето и то ще стане най-вкусното на света | ||||||
| ||||||
Киселото зеле е на първо място в списъка й, защото освен салата, с него може да приготви и куп ястия – от вкусни по-вкусни. Днес бързаме да споделим с вас една страхотна рецепта за кисело зеле. Бъдете сигурни, че всеки път ще ви се получава перфектно. Как се приготвя перфектното кисело зеле в бидон? Кисело зеле може да се приготвя както в бидон, така и в буркан. Домакините обаче предпочитат първия вариант, защото рецептата е много по-лесна и не се налага предварително да режат зелето. Списък с продукти: зелено – 30 кг сол – 1 кг хрян – 200 гр Начин на приготвяне: Зелето се почиства, а след това се откъсват горните листа. Кочанът се изрязва дълбоко и се пълни със сол, след което зелките се подреждат в бидона. Празните пространства могат да се запълните с четвъртини. Хрянът се поставя между зелето. Ако е нужно, отгоре то се затиска с камък, след което се залива с вода. Желателно е всеки ден да му хвърляте по един поглед, за да видите как върви процесът. При необходимост може да приготвите още саламура. |