Български гражданин задържан в Албания с крадена кола за 80 хил. евро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:35 / 14.10.2004Коментари ()1007
Албанските власти задържаха 40-годишен българин с крадена кола на КПП Какавия на албанско-гръцката граница, пише албанският вестник Korrieri, съобщи Focus news.
Българинът Саша Маринов е бил задържан през нощта на 12 октомври, тъй като автомобила, с който се е движел - марка BMW с регистрационни номера RR 752, се е оказал краден и със сменен номер на шасито. Операцията е била проведена от албанските гранични власти със сътрудничеството на CAM-Albania. Според първоначална информация каналът за трафик на крадени коли е бил с дестинация Албания.
При проверка на документите на Маринов се е оказало, че колата е била открадната във Франция преди 29 септември тази година. За да стигне до Албания, българинът е пътувал от Франция през Испания, Италия и Гърция.
Според представители на отдела за борба с незаконния трафик краденият автомобил е на стойност 80 хиляди евро и е бил предназначен за пазар в Албания.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarski-grazhdanin-zadurzhan-v-Albaniya-s-kradena-kola-za-80-hil-evro-2351
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.