Инвестиционен интерес към Пазарджик покачва цените на имоти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:13 / 19.10.2004Коментари ()2477
Петчленна делегация от Германия, водена от депутата от Бундестага Конрад Кобел е посетила Пазарджик в края на миналата седмица, за да проучи възможностите за инвестиции. Това съобщи на редовната си седмична пресконференция пазарджишкият кмет Иван Евстатиев, цитиран от PD media. В делегацията са били включени представители на търговската верига Lidl, собственик на месопреработвателно предприятие и мениджър на завод за мебели. По препоръка на адвоката Тодор Батков, който е състудент на Иван Евстатиев, Пазарджик е бил първата точка от визитата на германците в България. На вниманието на чуждите бизнесмени са предложени три свободни терена за реализиране на техните инвестиционни намерения: парцел зад магазин “Била”, до автокъща “Тойта Тексим” и в източната част на остров “Свобода”.
Инвестиционните си намерения бизнесмените са обещали да представят до десетина дни. Ще държим на аргументирани предложения, като залагаме на гаранции за поети ангажименти, заяви Иван Евстатиев.
Вследствие на инвестиционния интерес към Пазарджик, предизвикан от изграждането на Икономическата зона, се очаква цената на терените да скочи, прогнозира той. Досега общинските земи се продаваха средно за около 10 лв на квадратен метър. Според кмета цената на апетитните парцели, като тези в Икономическата зона, ще нарасне поне с 50%.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Investicionen-interes-kum-Pazardzhik-pokachva-cenite-na-imoti-2460
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.