Златинов: Обещах 2-3 гола на Ивайло Петров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:36 / 09.03.2007Коментари ()3083
©
Влади Златинов отбелязва победното попадение през миналия сезон
Нападателят на Локо Владислав Златинов донесе със своя гол победата над ЦСКА през миналия сезон. 22-годишният техничар се съгласи да коментира пред "7 дни спорт" ситуацията в тима му преди утрешното дерби на Лаута с армейците.

- Влади, през миналия сезон успяхте да вкарате единствения гол за успеха на ЦСКА. Какво усещане имате сега, преди началото на съботния сблъсък?

- Усещането ми е, че пак ще имам възможност да отбележа, стига, естествено, треньорът да прецени, че аз трябва да играя на терена. Освен това ми се иска моят гол да е достатъчен за победата. Ако се случи така, че вкарам, а Локомотив не победи, ще ми е тъжно. Поне аз се усещам в добра форма и се чувствам идеално. Това е една предпоставка за красив гол, който може да се получи.

- Не се ли притесняваш от факта, че този мач за противника ще е като финал след загубата на две точки в предишния кръг срещу Черно море?

- Няма от какво да се притеснявам. И ние ще играем като на финал. В момента имаме предимство пред ЦСКА именно в климата в отбора. Смятам, че сме по-добър колектив от тях. Те са с амбиции за първото място, но миналата година отново тук, на Лаута, ги спряхме за титлата. Вярвам, че сега пак ще имаме възможност рано-рано да ги откажем от борбата за златните медали. Ние също играем за себе си и за нашата публика и ще направим всичко възможно да я зарадваме.

- Като стана дума за публиката, смяташ ли, че тя може да ви помогне с нещо?

- Разбира се. Много хора казват, че нашата публика е 12-ият играч. Аз съм на мнение, че тя е нещо повече от подобно сравнение. Просто без нея не се получава никакъв двубой. За съжаление имахме възможност да изпитаме това чувство, когато играхме два мача при закрити врати. Сигурен съм, че стадионът ще се напълни и всички ще ни подкрепят.

- Срещу кой футболист от ЦСКА ви е най-трудно да играете?

- По принцип лесно няма никъде, така че срещу който и да изляза, ще ни бъде трудно. Не си правим никакви илюзии. Иначе от сегашния отбор на ЦСКА поддържам приятелски отношения с вратаря Ивайло Петров още от времето, когато пазеше на Черно море. Редовно преди мач се чувам с него и даже вече имах възможността да си направя майтап, че ще отнесе 2-3 гола на Лаута.

- През зимната пауза изкарахте почти една седмица на проби в отбор от Азербайджан. Имате ли амбиция да заиграете в чужбина от лятото?

- Няма футболист, на когото да липсва подобна амбиция. Политиката на нашия клуб е такава, че да не спира футболист, ако той получи добра оферта от чужбина. Така че при мен, ако това се случи, някой ден ще заиграя зад граница. Дотогава ще си изпълнявам съвестно договора с Локомотив. Имам контракт за още 1,5 г.


Още по темата: общо новини по темата: 34
13.03.2007 »
13.03.2007 »
12.03.2007 »
12.03.2007 »
12.03.2007 »
11.03.2007 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zlatinov-Obeshtah-2-3-gola-na-Ivailo-Petrov-24772
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.