Организирана група за трафик на хора и наркобизнес разбита в Пазарджик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:44 / 20.10.2004Коментари ()2466
В Пазарджик е разбита организирана престъпна група, свързана с трафик на хора, наркотици, фалшифициране на пари, посредничество при връщане на противозаконно отнети автомобили, набиране на момичета за сексуална експлоатация в България и чужбина, съобщи пресцентърът на МВР.
Във връзка с разследване по образувани две полицейски дознания четирима мъже на възраст от 26 до 31 години и руска гражданка са заподозрени в склоняване към проституция, трафик на жени, незаконни финансови сделки и неплащане на данъчни задължения в големи размери. Сред арестуваните е братът на Методи Лозенеца, който неотдавна бе убит в столичния клуб "Славия".
Вчера служители от регионалното звено за борба с организираната престъпност при РДВР-Пазарджик предприели претърсвания на няколко адреса в града. От жилищата на заподозрените антимафиотите са иззели различни вещи, предмети и документи, които не само удостоверяват престъпна връзка помежду им, но разкриват и организирания й характер. Част от събраните доказателства са изпратени в Института за специална техника – МВР за извършване на технически експертизи, съобщават от РДВР-Пазарджик.
При допълнителен оглед на автомобила на един от уличените – „Мерцедес” с пазарджишка регистрация, служителите откриват и кокаин. По думите на Д.П. (26 г.) колата му била предоставена за ползване от 37-годишния К.М., съучастник в групата, стана ясно днес на брифинг в РДВР-Пазаржик, на който присъстваха главният секретар на МВР генерал- лейтенант Бойко Борисов, директорът на РДВР полк. Жоро Стоицев и началникът на РЗБОП-майор Георги Грозданов.
Петимата са задържани за 72 часа в следствения арест в Пазарджик. Работата по изясняване и документиране на случая продължава.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Organizirana-grupa-za-trafik-na-hora-i-narkobiznes-razbita-v-Pazardzhik-2493
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.