Вишна символизира побратимяването между Пловдив и японския град Окаяма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:30 / 09.05.2011Коментари ()4506
©
Шихан Гензан Такемура, който притежава 10 дан по айкидо, заедно със зам.-кметовете Александър Долев и Георги Титюков засадиха японска вишна до паметника на Момотару в Цар симеоновата градина, дар на Пловдив от град Окаяма, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Дръвчето да расте и да напомня за добрите побратимени отношения между двата града, беше пожеланието и на тримата. 

Оказа се, че разликата между японската и българската вишна се състои в това, че азиатската е само декоративна, т.е. не дава плодове, а само цъфти. Освен това, се определя и като символ на японската държава.

Припомняме, че японският майстор е в Пловдив за редица демонстрации и семинари по айкидо. На 03.05.2011 г. кметът Славчо Атанасов се срещна в община Пловдив с шихан Гензан Такемура и с неговата съпруга сенсей Марико, която има 7 дан по айкидо. 

Шихан Такемура преподава стила "Генсей Рю Айкидо", насочен към постигане на хармония и наблягащ на практичността и ефикасността. Техниките се преподават на японската армия и полиция. Дожото на шихан Такемура се намира в Окаяма, който е побратимен град на Пловдив. Японските майстори придружава сенсей Петър Петрушев от клуба по айкидо "Щит".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vishna-simvolizira-pobratimyavaneto-mezhdu-Plovdiv-i-yaponskiya-grad-Okayama-253110
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.