''Порше'' - фиеста по улиците на София и Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 24.10.2004Коментари ()2023
Сформираният преди десет дни клуб "Порше България" организира вчера среща с почитателите на престижната германска марка в София и Пловдив, като показа над 10 атрактивни спортни лимузини в шествие по улиците на двата града, съобщава в-к "Монитор". Събитието е описано като истински фурор заради възможността ценителите да разгледат отблизо както последни модели, така и ретро автомобили. Най-голям интерес сред тях предизвиква класическото "Порше 365" от 1956 г. "Ретро автомобилът има 1,6-литров с два карбуратора, а неговите 65 коня все още теглят перфектно 4-колесната антиката по родните пътища, коментира изданието. На сбирката се появиха и модели от 70-е, 80-е и 90-е години на миналия век. Най-много обаче бяха съвременните джипове "Кайен". От по-новите модели познавачите регистрираха присъствието на "Порше Карера 911" и "Бокстър", коментира изданието.
Фиестата, започнала вчера на бул. "Цариградско шосе" в София, продължила с парад по улиците на Пловдив, ще завърши днес с посещение на Бачковския манастир, след което колоната се връща отново в София.
Официално регистриратните поршета в България са 90, а до края на годината се очаква да станат 150, съобщава председателят на клуба Георги Хаджийски. Член на "Порше България" може да стане всеки притежател на кола от тази марка, независимо от годината на производството й.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Porshe-fiesta-po-ulicite-na-Sofiya-i-Plovdiv-2586
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.