Областите Пловдив и Еврос с общи проекти в бизнеса, технологиите и туризма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:59 / 06.05.2007Коментари ()1321
Съвместни проекти в областта на икономиката, туризма, културата и технологиите ще разработват Пловдивска област и гръцката област Еврос. Това ще става в рамките на Протокол за сътрудничество, който ще бъде подписан от областните управители Тодор Петков и Николаос Замбунидис на 8 май в Пловдив.

Ще бъде сформирана специална работна група, която ще предлага идеи и прояви за засилване на взаимодействието между двете области. Целта е да се създаде модел на междурегионално сътрудничество в рамките на Европейския съюз.

Инициатор на начинанието е Националният борд по туризъм, който даде старт на контактите за договаряне на споразумението. То стана факт по предложение на управителите на Пловдивска област Тодор Петков и на област Еврос Николаос Замбунидис. Председателят на Националния борд по туризъм Георги Гергов се ангажира организацията да работи за стимулиране на съвместни проекти между български и гръцки компании и на публично-частни партньорства, основани на двустранен икономически интерес.

Протоколът за сътрудничество ще бъде подписан в 9.30 ч. на 8 май в пресклуба на Международен панаир Пловдив.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oblastite-Plovdiv-i-Evros-s-obshti-proekti-v-biznesa-tehnologiite-i-turizma-26894
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.