Делегацията на Турския Червен полумесец в Бурса приключи визитата си в България с посещение на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:14 / 23.05.2007Коментари ()826
В рамките на своето посещение в България делегацията на Турския Червен полумесец( Т Ч П ) от Бурса се срещна с ръководството на Областния съвет на БЧК в Пловдив и със специалистите от Секретариата. По инициатива на областната организация на БЧК и с подкрепата на община Пловдив бе организирана среща на делегацията с г-н Юмит Ялчън - Генерален консул на Република Турция в България. На срещата бяха представени дейностите на двете организации. Г-н Ялчън даде своята подкрепа за развитието на сътрудничеството между БЧК - Пловдив, и ТЧП - Бурса, като изрази социалната си ангажираност.

Делегацията, ръкводенаот председателя на Турския Червен полумесец в област Бурса г-н Ибрахим Докунмазер, посети Многофункционалния социален център на БЧК - Пловдив, и се запозна с услугите и дейностите, които предоставя той. Доброволците на БМЧК се запознаха с дейността на турската организация чрез атрактивна мултимедийна презентация. Гостите останаха приятно изненадани от многобройните и разнообразни дейности на пловдивските доброволци и увериха, че ще ги поканят в Бурса, за да споделят своя опит с връстниците си от Турция.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Delegaciyata-na-Turskiya-Cherven-polumesec-v-Bursa-priklyuchi-vizitata-si-v-Bulgariya-s-poseshtenie-na-Plovdiv-27650
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.