Пловдив ще бъде домакин на голям икономически форум
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:13 / 03.11.2004Коментари ()1536
Икономически форум за Южен Централен планов район с център Пловдив ще се проведе в града през април 2005 година. Това ще бъде първият голям икономически форум извън столицата и ще постави акцент на проблемите, предизвикателствата и тенденциите в развититето на регионалната икономика, както и публично-частните партньорства между централната и местната власт и бизнеса. Форумът ще се организира съвместно от Български икономически форум (БИФ), община Пловдив и „Сдружение за Пловдив”.
Предложението за организиране на проявата даде кметът д-р Чомаков при участието си вчера в Икономическия форум за Югоизточна Европа, по време на кръгла маса на тема „Публично-частно партньорство – финансиране на инвестиционни проекти в публичния сектор – предизвикателства и тенденции”. Решението за организиране на проявата през пролетта на следващата година е взето веднага след дискусията на специална среща, на която предложението е обсъдено с Георги Табаков, председател на Сдружение „Български икономически форум”. Темите и участниците във форума, както и точната дата на неговото провеждане ще се уговорят на среща в Пловдив.
На кръглата маса, организирана от "Общинска банка" АД, секретарят на на “Сдружение за Пловдив” Иван Соколов съобщи, че се обсъжда и предложение в рамките на Международния пловдивски панаир да се направи изложение на общините.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-shte-bude-domakin-na-golyam-ikonomicheski-forum-2823
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.