Представят проекта "Краят и отвъд" в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:53 / 07.09.2011Коментари ()1250
Сдружение "Изкуство днес" има удоволствието да представи проекта "Краят и отвъд" в рамките на 17-ата седмица на Съвременното изкуство - Баня старинна - Пловдив.
Куратор е Вера Млечевска.

Художници: Боряна Росса, Викенти Комитски, Ерик Сикора, Игор Бошняк, Изабел Криг, Луиза Марган, Лара Фаварето, Лубри, Маркус Зелг, Насан Тур, Недко Солаков, Олег Мавромати, Павел Стeрец, Рада Букова, Сиприен Гаяр, Янек Симон

Бъдещето e приключило и сега стоим върху руините от проекти за щастливо и проспериращо човечество. Неведнъж през последните десетилетия се активира стартово броене от ниво нула, коeто постави нов праг между старото и новото в междуполовите отношения, геополитиката и историята, с желание да затворим глави с остарели правила.
Художниците в изложбата не търсят непременно апокалипсис или най-малкото - не намират своите зрители след него. Повечето от тях ни предлагат изглед от края и след това. Техни творби превръщат времето в безкраен луп, време, което се огъва в себе си и носи различна перспектива към отминалите събития, предлага ни да повярваме в нови утопии или да развенчаем вярата, че бъдещето е щастливо.

Днес ние живеем след края на историята, след края на изкуството... Сякаш се намираме в онзи момент, когато анимационен герой е прекрачил ръба на пропастта, вече се движи по въздуха, и миг след като разбере това, ще полети надолу.

Изложбата "Краят и отвъд" ще бъде открита на 9-ти септември 18ч. в Центъра за съвременно изкуство - Пловдив, Баня старинна и ще продължи до 9-ти октомври, 2011.

Работно време: 11:00 - 18:00.
Почива: Понеделник



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Predstavyat-proekta-Krayat-i-otvud-v-Plovdiv-285410
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.