Община Асеновград започва ремонт на детски площадки по искане на майките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 08.09.2011Коментари ()1349
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив.
Община Асеновград започва ремонт на детски площадки с обезопасяване на съоръженията по искане на Инициативен комитет на майките от града. Това стана ясно след среща на представители на ИК със заместник-кмета на общината Стоян Димитров. На срещата бяха обсъдени искането на майките и възможностите на общината за ремонта на детските съоръжения. Двете страни стигнаха до решението, че ремонтът ще започне от най-належащите осем площадки, посочени от ИК.Това стана възможно след като със заповед на кмета д-р Христо Грудев всички детски съоръжения бяха огледани от комисия, в чийто състав бяха включени и представителки на ИК.

Общината има осигурени 25 000 лева за текущ ремонт на детските съоръжения, с 10 000 от тях такъв ще бъде направен на първите осем, уточни след срещата Димитров. По думите му постигнато е съгласие между двете страни останалите средства да бъдат използвани при следващи сигнали от страна граждани за проблеми с детските площадки до общината или до ИК. На 12 септември Инициативният комитет ще получи графика за ремонта на първите 8 детски площадки, за да могат да контролират дейността на общината, каза още Димитров.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Asenovgrad-zapochva-remont-na-detski-ploshtadki-po-iskane-na-maikite-285832
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.