Национален митинг-шествие в защита на трудовите права
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:55 / 10.11.2004Коментари ()1176
Национален митинг-шествие на двата най-големи синдиката КТ "Подкрепа" и КНСБ под мотото "15 години по-късно" започва днес в столицата. Той е в защита на трудовите, социалните и човешките права на работниците. В 12.30 часа шествието започва от две различни места в града. Първият лъч протестиращи тръгват от пл."Македония". Втората част от демонстрантите тръгват от стадион "Васил Левски". Двата лъча ще се слеят в 13.00 на площад "Независимост", пред Министерския съвет, където ще бъде протестният митинг, съобщи БНР.
От Пловдив и областта заминават около 1000 души, организирани от синдикатите. Значителна част от тях са членове на учителския синдикат.
Около 300 души от Пазарджик ще вземат участие в националния митинг-шествие, организиран от КНСБ и КТ “Подкрепа”, съобщи радио Деж. Освен синдикални членове участие в него ще вземат Съюза на пенсионерите, дружеството на инвалидите “Спасение” и различни неправителствени организации. В Националния протест ще се включат също и представители на общините Панагюрище, Велинград, Септември и Лесичово.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Nacionalen-miting-shestvie-v-zashtita-na-trudovite-prava-2928
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.