БСП: Крадлива клика раздава паркингите в центъра на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:14 / 02.08.2007Коментари ()1379
©
Градската управа на Пловдив опитва за втори път за отдаде под наем 70 улици от "синята" зона за паркиране, без да е ясен броя на предлаганите паркоместа, без фиксиран таван на таксите за престой и без да е решен проблема с домуването на автомобилите на живеещите в центъра.

Юристът от БСП Тодор Кръстев нарече предложението, внесено от кмета за сесията, "философия на корупцията". От левицата окачествиха като "политическо нахалство" повторното внасяне на проекта без никакви корекции, след като той бе изтеглен от дневния ред на сесията на 26 април и по случая бе сезирана Райнна прокуратура. В конкурсните условия е останало дори "безумното условие" един от критерии за оценка на офертите да бъде реда на тяхното подаване, посочи Кръстев. От ОДС обаче твърдят, че това е отпаднало. На конкурсната комисия, която ще е доминирана от представители на общината и нейното мнозинство в Общинския съвет, се дава възможност да измисли правила, които устройстват фирми на приближени, твърдят от левицата.

Градската управа иска за гласуваме отдаване под наем за 5 години на паркоместа, които са между 2000 и 4000, но точният им брой е неизвестен, реагират още от БСП. Съветниците от левицата съобщиха още, че в предложението са включени и паркинги, които вече са отдадени на частни фирми без търг или конкурс - на Джумаята, до Халите и на бул. "Мария Луиза". БСП ще настоява за оттегляне на предложението. Ако се стигне обаче до дебати по същество, ще настояваме да се заложат таван от 2 лв цена за престой и антимонополни механизми, каза Тодор Кръстев. Информацията е на Дарик радио.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/BSP-Kradliva-klika-razdava-parkingite-v-centura-na-Plovdiv-30283
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.