Т.Петков: 1/3 от общините у нас са без интернет-страница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:48 / 02.08.2007Коментари ()2181
Една трета от общините у нас нямат интернет-страница, а повечето от тези, които имат не ги обновяват. Това отбеляза областният управител на Пловдив Тодор Петков по време на е-Форум Пловдив 2007.

Участниците в него обсъждаха и демонстрираха технологичните и практически приложими възможности на уеб базирани решения за ефективно управление и комуникации в политиката, администрацията и бизнеса.

Форумът ще подгрее заплануваната за пръв път у нас през 2008 година 6-та сесия на 50-те държави членки на Интерпарламентарната Асоциация за информационни технологии IPAIT, на която България стана член през 2006 година.

Проблемът е, че няма политическа и управленческа воля за излизане от анонимност чрез интернет решения за комуникации с обществото, каза по време на е-форума днес депутатът Захари Георгиев, който е и делегат на IPAIT за България.

Като демонстрация за това участниците във Форума станаха свидетели на реализирането на практика на един проект на общинския съвет в Пловдив, заплануват от преди 2 години - уеб телевизионно излъчване със WEBOX (Flash Web TV) в реално време на заседание на местния парламент.

WEBOX е уникално уеб базирано решение чрез флаш технология, която свободно използват над 98,7% от персоналните компютри в света според информация на световно известни агенции за проучвания. Flash технологията е мултиплатформена и ползването на този метод на телевизионно излъчване не изисква особенно големи ресурси на Интернет връзката. Улеснението за клиентите на тази услуга, е че не се налага да инсталират нищо допълнително, твърдят специалистите. Информацията е на Дарик радио.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/TPetkov-13-ot-obshtinite-u-nas-sa-bez-internet-stranica-30310
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.