Чистка в ДПС преди изборите, кметът на “Източен” – временен шеф
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:14 / 04.08.2007Коментари ()1199
Цялото 25-членно общинско ръководство на ДПС в Пловдив е сменено с решение на Централното оперативно бюро заради лошите резултати на движението на евровота в града, научи Дарик радио по свои канали.

По неофициална информация, новосформиран градски предизборен щаб за местните избори ще поеме функциите на временно ръководство. Негов председател е районният кмет на "Източен" Красимир Кузмов, а досегашният общински лидер на ДПС Еньо Петров ще бъде редови член на щаба.

Петров заяви пред Дарик, че не знае да има решение за смяната му. Новият временен лидер Красимир Кузмов, който е спряган и като кандидат-кмет на Пловдив, нито потвърди, нито отрече новината за рокадата. Областният председател на ДПС Тунджай Наимов пък отказа коментар.

Смяната в Пловдив още не е официално огласена, очаква се това да стане на заседание на Общинския съвет на партията в неделя, коментира член на националното ръководство на ДПС. Според него обаче решението е подписано още преди два дни от Ахмед Доган, който бил крайно недоволен от 4 700 - те гласа, събрани от ДПС на евровота в Пловдив. В сравнение с парламентарните избори преди две години, когато движението взе почти 12 000 гласа, сривът е с 50%.

Според източници от местната структура вероятността ДПС да не издигне самостоятелна кандидатура за кмет и да подкрепи на първи тур Иван Чомаков за трети мандат е нищожна, въпреки че в Пловдив - заедно с ОДС и ВМРО - движението е част от управляващото мнозинство. Със сигурност ДПС ще има свои номинации за районни кметове и в 6-те района, макар че усилията ще бъдат хвърлени най-вече за спечелването на "Източен" и "Северен", на чиято територия съответно са "Столипиново" и Шекер махала.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chistka-v-DPS-predi-izborite-kmetut-na-Iztochen-vremenen-shef-30384
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.