Работодателите ще получат информация за Схемата за отпускане на безвъзмездна финансова помощ, специфичните изисквания и насоките за кандидатстване, както и разработването на бюджета, какви са сроковете за подаване на проектните предложения и необходимите документи.

Проектни предложения по Програмата BG051PO001/07/2.1-01 "Квалификационни услуги и обучения за заети лица", Приоритетно направление 2 - "Повишаване производителността и адаптивността на заетите"; Основна област на интервенция 2.1 -"Подобряване адаптивността на заетите лица" по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" могат да се подават всеки работен ден до 17:00 часа на 1 октомври т.г. във всички бюра по труда в страната.

Целта на програмата е предоставяне на квалификационни услуги и обучения за заети лица в микро, малки, средни и големи предприятия, с цел повишаване на производителността на труда и създаване на условия за устойчива заетост, а така също и подобряване на адаптивността на заетите лица.

Програмата се фокусира и върху нуждата за подобряване на уменията на нискоквалифицираните възрастни работници, удължаване на активната им трудова дейност и адаптиране към икономиката на знанието.

В програмата могат да кандидатстват образователни институции, обучаващи институции/организации, работодатели, социално-икономически партньори.

Дейностите, които ще се финансират са: предоставяне на обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация, включително въвеждащо обучение на заетите лица; предоставяне на обучение по информационни и комуникационни технологии; предоставяне на чуждоезиково обучение; предоставяне на обучение за придобиване на ключови компетенции; провеждане на съвместни действия на социалните партньори за повишаване адаптивността на заетите лица и предприятия, чрез квалификация и обучения. Общият бюджет на програмата е 35 204 940 лв. Информацията е на агенция Фокус.

 

Стартира програма ”Развитие на човешките ресурси”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 14.08.2007Коментари ()652
Стартира оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", чиято цел е повишаване производителността и адаптивността на заетите. Информационният ден ще се проведе утре от 11.00 часа в Сдружение „Регионални научно-технически съюзи" Дом на науката и техниката, ул „Гладстон" № 1.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Startira-programa-Razvitie-na-choveshkite-resursi-30758
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.