Петгодишна програма за развитието на община Карлово представи Емил Кабаиванов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:50 / 31.08.2007Коментари ()2942
Приключи пресконференцията на Инициативния комитет, издигащ кандидатурата на д-р Емил Кабаиванов за втори кметски мандат. Говорителят Юлия Младенова обяви, че предизборната програма на д-р Кабаиванов е почти готова, съобщиха от пресцентъра на общината. Специфичното е, че тя е разчетена за 5 години, а не за 4, колкото продължава кметският мандат.

Причината е, че развитието на един град не приключва с изтичането на тези 4 години. Програмата включва насоки за развитието на Карлово и Общината. Конкретно развитието на града ще бъде онагледено с карта, в която ще бъдат отбелязани по години ремонтите на улиците, подмяната на канализацията и обектите, които са ще се строят.

Други цели за следващите 5 години са: пълна газификация на Карлово, Баня, Калофер и Клисура; изграждане на канализация и пречиствателни станции във всички селища с над 1000 жители; саниране всички училища и детски градини; изграждане на парк "Бешбунар" и на многофунционална спортна зала.

Друг основен приоритет е ВИК да стане общинско дружество. Така Общинската администрация ще може да гарантира ниска цена и добро качество на водата и обслужването. Ще продължи търсенето на инвеститори за изграждането на тунела Троян- Кърнаре.

Теменуга Цанкова, член на Инициативния комитет, акцентира върху развитието на културния живот за изминалите 4 години - възстановяването на кинофестивала, награждаването на актьори със статуетка на Карлово, излъчените прожекции за освободителното движение на България и за живота на Апостола, по повод 170-годишнината от рождението на Васил Левски.

Също така Цанкова отбеляза помощта и съдействието, което винаги е оказвал кметът д-р Кабаиванов на клуба на пенсионерите "Гина Кунчев", за изграждането му като културна единица в града.

Говорителят на "Зелено Карлово" Стефан Дановски също отговаря на въпросите на журналистите за мисията на новата младежка организация. Информацията е на агенция "Фокус".



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Petgodishna-programa-za-razvitieto-na-obshtina-Karlovo-predstavi-Emil-Kabaivanov-31490
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.