Горските служители от Пазарджик приеха декларация, адресирана до правителството
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:52 / 03.09.2007Коментари ()1107
На протеста на горските служители в Пазарджик с пълно единодушие беше приета декларация, в която са посочени исканията на работниците, която е адресирана до правителството, предаре репортер на радио "Фокус" - Пазарджик.

В нея се посочва, че ако исканията на лесничеите на бъдат изпълнени, ще бъдат предприети всички разрешени от закона действия, включително и ефективна стачка. На протеста на работниците присъстваха техният директор Мехмед Велиат и председателят на КНСБ Желязко Христов. В специално обръщение към горските работници Желязко Христов подчерта, че изоставането на работните заплати в сектора е осезаемо и то е причина за напускането на лесничеите от отрасъла и реализирането им извън него на пазара на труда. Христов пожела на горските работници да завършат започнатото и да извоюват по-високи заплати.

Протестното събрание започна в 8.30 часа днес със слово на инж. Стоян Копралев, който е председател на браншовия съвет по горско стопанство в Пазарджик. Инж. Копралев запозна събралите се почти 100 служители и горски работници на протеста с писмото-отговор на Министерския съвет, като изтъкна, че само признаването на основателността на исканията на горските работници не води до реално изплащане на средствата за работни им заплати.


Основните искания на работниците са за 25% увеличение на заплатите от 1 юни 2007 г. и още 10% увеличение от 1 юли. Горските работници настояват също да се изплащат предвидените средства за работно и униформено облекло и положения извънреден и нощен труд.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Gorskite-sluzhiteli-ot-Pazardzhik-prieha-deklaraciya-adresirana-do-pravitelstvoto-31602
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.