Пазарджишки училища печелят проекти за енергийна ефективност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:53 / 04.09.2007Коментари ()1576
Седем училища в Пазарджик ще получат общо 616 844 лв.за саниране на сгради, каза на пресконференция в община Пазарджик директорът на "Хуманитарна политика" Емил Фърцов. Проектите са част от Националната програма на Министерството на образованието и науката за ефективно саниране на училищни сгради. В средните училища "Георги Брегов" и "Петър Берон" до 15 септември ремонтите ще бъдат завършени. Те включват подмяната на остарялата дограма и измазването на сградите.

В основно училище "Кирил и Методий" подмяната на дограмата вече е започнала, а в гимназия "Иван Аксаков" ремонтът започва от днес. В останалите 3 училища - средните "Иван Батаклиев" и "Стефан Захариев" и началното "Георги Раковски", санирането още не е започнало. Основната дейност, която ще бъде извършена в тези училища е свързана с подмяната на остарялата дървена дограма с нова PVC дограма.

Забавянето не е по вина на общината, тъй като изборът на фирма-изпълнител на ремонта се осъществява централно, каза Емил Фърцов. "Извършването на ремонти по време на учебните занятия, вероятно ще затрудни учебния процес, но е необходимо", уточни още Фърцов. Информацията е на радио "Фокус" - Пазарджик.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Pazardzhishki-uchilishta-pechelyat-proekti-za-energiina-efektivnost-31678
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.