Славчо Атанасов: Футболът не е война, той трябва да създава приятелства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:31 / 23.09.2007Коментари ()3768
© Plovdiv24.com
"Това, което става между феновете на двата най-популярни пловдивски отбора е недопустимо. Футболът е най-популярната игра в света и с най-много почитатели, но той не е война. Футболът трябва да радва хората и да създава нови приятелства, а не в името на любимия отбор да се малтретират привържениците на съперника.

Голяма част от моите приятелите са от "Локо - Пловдив" - в това число и легендата на отбора Георги Василев, който дори е наш семеен приятел.

Футболът е създаден за удоволствието от него и за радост на зрителите.

Ще направя всичко възможно тези ексцесии по пловдивските улици между привържениците на любимите пловдивски отбори да престанат. Ще се срещна с фен-клубовете и на Локо, и на Ботев. Смятам, че имам достатъчно авторитет пред привържениците и на двата отбора, за да се преодолеят тези негативи.

Днес разговарях с Атанас Узунов - изпълнителния директор на Локомотив Пловдив, който сподели една прекрасна идея за съботното дерби - децата от юношеската школа на Ботев да изведат на стадиона футболистите на Локо и обратното - младшите на Локо да изведат играчите на Ботевна терена. Това е традиция от години в големите мачове на европейските терени и смятам, че ще е начало на чудесна практика."

Това заяви днес специално за Plovdiv24.com кандидатът за кмет Славчо Атанасов по повод снощния бой между фенове на двата пловдивски гранда.



Още по темата: общо новини по темата: 5
23.09.2007 »
23.09.2007 »
23.09.2007 »
23.09.2007 »
23.09.2007 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Slavcho-Atanasov-Futbolut-ne-e-voina-toi-tryabva-da-suzdava-priyatelstva-32508
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.