Николай Караиванов се срещна с пловдивски художници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 25.09.2007Коментари ()2787
©
Среща между кандидатът за кмет на коалиция „ДА за Пловдив" с представители на Дружеството на българските художници се проведе в Градската художествена галерия, научи Plovdiv24.com.

„Имаме големи проблеми, а вие сте единствените, които се интересуват от тях" с тези думи беше посрещнат кандидатът за кмет на коалиция „ДА за Пловдив" Николай Караиванов от председателя на Дружеството на българските художници - Бисер Дамянов.


„Основният ни проблем е, че Градската художествена галерия е общинска собственост, за която плащаме наем и изразходваме големи средства за поддръжка. Единствените ни приходи идват няколко пъти годишно от общината за изложби, но тези средства са малко.", допълниха от сдружението.
Предложението на Николай Караиванов е да се подпише обществен договор, който да регламентира отношенията между художниците и всички политически партии, за да могат те да поемат отговорност към културата и творците.


„След като бъде избран новият кмет, трябва да се направи среща между него и сдружението, защото е необходимо да се изгради много точен и ясен диалог между политиката и културата. За да могат още на втория ден от мандата да се начертаят действия откъде могат да се търсят средства." , каза кандидат-кметът на коалиция „ДА за Пловдив".

Съжалявам, че само СДС търси контакт с вас. Всяка партия трябва да е надпартийна по отношение на културата, защото няма развитие без интелигенция", допълни Николай Караиванов.


Проблемите на пловдивските художници могат да бъдат решени чрез създаване на Фонд култура под формата на набирателна сметка за хората на творчеството, се разбра по време на срещата. „Тази идея обаче трябва да стане по инициатива на общината" заяви кандидатът на Коалиция „Десен Алианс за Пловдив" Николай Караиванов.

 



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nikolai-Karaivanov-se-sreshtna-s-plovdivski-hudozhnici-32601
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.