Захари Георгиев се срещна с представители на Големия регион
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:50 / 25.09.2007Коментари ()2540
© Plovdiv24.com
Пловдивският народен представител и кандидат за кмет инж. Захари Георгиев се срещна днес в с представители на Големия регион, научи Plovdiv24.com.

Захари Георгиев се срещна с посланика на Белгия у нас Филип Беке, с Руди Демоут, министър-председател на област Валония, с Филип Суинен, генерален директор на отдел Международни отношения на област Валония в Белгия, с Пиер Граменя, директор на Търговската камара в Люксембург, с Йоаким Киефабер, директор на отдел Международни икономически отношения към Министерство на науката и икономиката на област Саарланд и с Ханс-Георг Шнайдер, директор на отдел Икономическо развитие и международна търговия към Министерство на икономиката, област Ринланд.

На срещата Захари Георгиев представи възможностите на Пловдив и региона като изтъкна предимствата на града не само в областта на културата, но и като университетски и образователен център. Той говори за високия потенциал и подготвеността на работната сила в сферата на машиностроенето, електрониката, преработващата промишленост. Изтъкна предимствата на Пловдив като комуникационен и транспортен център.

С представителите на Големия регион обсъдиха възможностите за по-нататъшни срещи и обмяна на информация по разработването и подкрепата за проекти, свързани с развитието на град Пловдив, пред ЕС,. Те проявиха интерес към възможността да си сътрудничат с държавата и с община Пловдив в изграждането на интермодален терминал и логистичен център в града под тепетата. Захари Георгиев потърси съдействие за разработването на проекти за подобряване на достъпността на градската среда за хора с увреждания.

Големият регион е официален партньор на Есенния технически панаир. Той обединява съседни индустриални зони в Белгия, Люксембург и Германия.



Още по темата: общо новини по темата: 35
08.10.2007 »
01.10.2007 »
27.09.2007 »
27.09.2007 »
27.09.2007 »
27.09.2007 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zahari-Georgiev-se-sreshtna-s-predstaviteli-na-Golemiya-region-32616
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.