Специализиран ученически батальон в Панагюрище провежда показно занятие в памет на децата от Беслан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:12 / 30.11.2004Коментари ()2611
Министърът на отбраната Николай Свинаров и министърът на образованието и науката Игор Дамянов присъстват днес на показното занятие "Съвместни усилия - млад спасител 2004", което се провежда в Панагюрище. В занятието участват деца от Специализирания ученически батальон "Васил Левски" - подразделение Панагюрище.
Подразделението е сформирано през 2001 г. по инициатива на офицера от резерва майор Михаил Неделев и на директора на Стопанската гимназия "Александър Буров" Мария Влаева. То е включено в състава на детския батальон "Васил Левски", сформиран преди шест години в Стрелча. До днес 17 от възпитаниците на батальона са кадрови войници, като трима от тях са взели участие в състава на първия български контингент в Ирак, съобщиха от Министерството на отбраната.
Занятие "Съвместни усилия - млад спасител 2004" на Специализирания ученически батальон "Васил Левски" е в памет на загиналите деца при терористичното нападение в гр. Беслан - Северна Осетия.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Specializiran-uchenicheski-batalyon-v-Panagyurishte-provezhda-pokazno-zanyatie-v-pamet-na-decata-ot-Beslan-3263
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.