Петър Стоянов в Пловдив: Бяхме наивни, зад гърба ни ограбиха България!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:57 / 14.02.2012Коментари ()11868
© ПОТВ
В Пловдив снощи беше представен първият том на книгата на Йордан Василев "Това се случи пред очите ми". Тя е поглед към близкото минало, разказ за промените след падането на комунизма и за събитията в България по време на президентския мандат на Петър Стоянов.

Българският преход не се реализира така, както мечтателите и поетите очакваха - това каза на представянето на книгата "Това се случи пред очите ми" президентът Петър Стоянов. Вече не революцията, а еволюцията ще постави нещата в България по местата им, смята Стоянов.

"И това е всъщност да надникнеш зад това кулисите на онова, което се втълпява години наред. Гигантският двубой червено-синьо. Трябва да признаем днес, че ние бяхме наивни, докато ние се борехме за справедливост, зад гърба ни еднакво талантливо хора и със син, и с червен етикет разпределяха националното богатство, а като се замислиш, те произхождат от един и същи кръг", заяви Стоянов.

Редакторът на книгата Румен Леонидов каза, че когато прочел книгата на Йордан Василев, си припомнил и изяснил много неща, които, както повечето българи, бил забравил. Книгата не е исторически роман, напомни Леонидов, а по-скоро опит да се върнем към истината за корените на политическите нрави в страната след 1989 година.


(c) ПОТВ


Източник: БНТ


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Petur-Stoyanov-v-Plovdiv-Byahme-naivni-zad-gurba-ni-ograbiha-Bulgariya-328873
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.