Продължава борбата на "Чистота" със снега, леда и висулките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:32 / 15.02.2012Коментари ()3665
Тонове сняг изхвърли днес екип на ОП "Чистота" от покрива на Дома на младоженците. Работници разбиват и леда около сградата, за да се улесни преминаването на пешеходците и особено на участниците в предстоящите сватбени церемонии.

Това е поредната общинска сграда, чиято околност връщаме към нормалния ритъм на живот след особено тежката зимна обстановка през последните седмици, коментира директорът на общинското предприятие Иван Стоянов и миг след това изпрати автовишка да отстранява огромните ледени висулки, опасно надвиснали от покрива на СОУ "П. К. Яворов".

Макар че началото на полусезона от републиканското първенство по футбол в А-група беше отложено, тази сутрин почистването на стадион "Локомотив" продължи под зоркия поглед на координатора във фирмата Онник Агопян. Помощното игрище вече е почти разчистено от техниката на "Чистота".

Напредва и започналото вчера почистване на стадион "Ботев". От времето на комунизма не е падал такъв сняг, тогава на помощ с лопати идваха наборните войници от военните поделения. Благодарни сме на "Чистота" за подкрепата, която ни оказва - доставиха ни съвременна снегопочистваща техника, която няма да увреди терена, обясни спортният директор на футболния клуб Марин Бакалов.

Следващата благодарност към фирмата дойде от директора на ОП "Паркиране и репатриране" Ненко Калакунов. Много ни съдействаха за възстановяването на синята зона по улиците "Иван Вазов", "Отец Паисий" и паркингите около "Тримонциум, следващите дни продължаваме, обясни той. Вече се осигуряват подходи и в гробищните паркове, тъй като на 18 февруари (събота) е Задушница и се очаква много пловдивчани да почетат своите близки покойници.

 


Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Produlzhava-borbata-na-Chistota-sus-snega-leda-i-visulkite-329380
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.