Председателският съвет в ОбС - Пазарджик иска оставката на Баджаров до вторник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:04 / 02.12.2004Коментари ()1172
До вторник ще изчакат представителите на партии в Общински съвет – Пазарджик уличеният в педофилия съветник Тони Баждаров да си подаде оставка. За това се договориха председателите на групи в местния парламент на извънредно заседание.
Междувременно съветниците от група “Център” разпространиха декларация, в която призовават Общинският съвет на извънредно заседание да вземе решение за неговото отстраняване и заплашиха, че ако това не стане, в знак на протест няма да участват в заседанията местния парламент. Водачите на групи бяха категорични, че няма законови основания да бъде отстранен, но изразиха решителността си да извадят злополучния съветник от всички комисии, в които участва, ако сам не напусне Съвета. “Коалиция за България-2003” се разграничи от своя представител и го изключи от групата си в ОбС. Нейният водач и председател на Областния съвет на БСП Костадин Кобаков съобщи, че вчера късно вечерта в телефонен разговор Тони Баждаров го е уверил, че ще си подаде оставката като съветник, но поискал няколко дни за размисъл.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Predsedatelskiyat-suvet-v-ObS-Pazardzhik-iska-ostavkata-na-Badzharov-do-vtornik-3312
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.