Граф Игнатиево приютява натовски изтребители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 07.10.2007Коментари ()2004
©
Натовски изтребители-бомбардировачи до дни ще кацнат на летището в Граф Игнатиево.

Новината дойде от италианския вестник "Гадзетино", който съобщи, че авиобазата на НАТО в Авиано (Североизточна Италия) ще бъде затворена за полети до 23 октомври поради ремонт на двете писти за излитане и кацане. Част от изтребителите-бомбардировачи от ескадрилата "Бъзардс" ще бъдат прехвърлени в авиобаза Граф Игнатиево в България, пише изданието, цитирано от БТА.

В България летците щели да водят занятия на специални полигони, каквито липсват в Италия. Освен това те ще проведат тактически учения, по време на които ще премерят уменията си срещу самолети от различен клас - МиГ, произведени в бившия Съветски съюз, пояснява всекидневникът.

До завършването на ремонта в Авиано спират полетите на двете базирани там ескадрили от състава на 31-во тактическо авиокрило на ВВС на САЩ, както и временната дислокация в авиобазата на самолети от други страни членки на НАТО. Последните полети са тези на завърналите се от четиримесечна мисия в базата Кунсан (Южна Корея) самолети Ф-16 от 555-та ескадрила "Трайпъл Никъл" на американските ВВС, посочва "Гадзетино".



Източник: БТА


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Graf-Ignatievo-priyutyava-natovski-iztrebiteli-33186
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.