Семинар за жените, управляващи институции, ще се проведе в Смолян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 08.10.2007Коментари ()1068
По инициатива на Регионален център "Читалища", със съдействието на община Смолян, днес и утре в Смолян ще се проведе двудневен семинар, насочен към жените, управляващи институции.

Целта е да се създадат условия за изграждане на конкурентни мениджърски умения, съобщи ръководителят на центъра Недялка Мачокова. Темата на семинара е "Паритетна европейска квалификация на жените при управление на институция". Форумът ще бъде открит в 11.00 часа в Сесийната зала на общината. Лектори ще бъдат Геновева Тишева, директор на фондация "Български център за джендър изследвания", Илиана Стойчева, координатор на Българска платформа на Европейско женско лоби и др.


В програмата са включени теми, свързани със законодателството и стандартите на ЕС в областта на равните възможности на мъжете и жените; международните стандарти; правото на равен труд, заплащане и условия на труд, съвместяване на семейния и професионалния живот и много други.


За участие в семинара са поканени секретари и председатели на читалищата от област Смолян, директори на културни институции, училища, детски градини, висши учебни заведения, граждански сдружения.



Източник: радио "Фокус" - Смолян


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Seminar-za-zhenite-upravlyavashti-institucii-shte-se-provede-v-Smolyan-33197
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.