В Пазарджик отбелязват Световният ден на психичното здраве
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 10.10.2007Коментари ()1297
В Пазарджик Световният ден на психичното здраве ще бъде отбелязан с театрална постановка, шахматен турнир и литературен конкурс, съобщи  доктор Емил Марков, консултант в центъра за социална рехабилитация и интеграция "Човеколюбие".

Инициативата е на сдружение "Човеколюбие". Предвидените мероприятия ще започнат на 11 октомври с отчитане на резултатите от литературния конкурс "Моите душевни преживявания 2007", което ще се състои в двора на Етнографския музей в града от 10.30 часа. Участниците в конкурса са над 40.

С участието на международния майстор по практически шах и гросмайстор по коресподентен шах Николай Нинов ще се проведе игра на 20 дъски от 11.00 часа. Предстои и представление на Експериментален театър "Човеколюбие" в профсъюзния дом на Пазарджик от 19.00 часа. На 12 октомври ще се състои турнир с шахматния ветеран Живко Кайкамджозов. "По повод проблемите на квалификацията и обучението на кадри за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми в общността ще се състои и среща с професионалисти", допълни Емил Манов.



Източник: радио "Фокус" - Пазарджик


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Pazardzhik-otbelyazvat-Svetovniyat-den-na-psihichnoto-zdrave-33328
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.