Ще обсъждат европейските изисквания към производителите на козметика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 10.10.2007Коментари ()1106
Европейските изисквания за качество към българските производители на козметични продукти и готовността на бранша за новите стандарти в контекста на еврочленството на България е темата на работна закуска, която ще се състои на 11 октомври  от 11.00 часа в Новотел Пловдив, научи Plovdiv24.com.

Организатори на събитието са Българска национална асоциация по етерични масла, парфюмерия и козметика (БНАЕМПК) и Германското дружество за техническо сътрудничество (GTZ) - Координационно бюро София. Участници в срещата ще бъдат Джони Крамер от отдел „Икономика и икономическо сътрудничество" в Посолството на Федерална Република Германия в София, Михаил Манев от Германско дружество за техническо сътрудничество( GTZ) - Координационно бюро София, германски консултанти по добри производствени и аграрни практики, представители на германската и българската козметична и парфюмерийна промишленост.

Основен акцент в работата на Българската национална асоциация по етерични масла, парфюмерия и козметика (БНАЕМПК) е подпомагането на фирми от бранша при въвеждането на европейските стандарти за качество за повишаване на конкурентноспособността на българските предприятия на световните пазари. През последните две години с помощта на Германското дружество за техническо сътрудничество (GTZ) в 25 фирми от етерично-маслената и козметичната промишленост е осъществен проект за въвеждане на евростандартите „Добра производствена практика в козметиката" и „Добра земеделска практика". Обучени са около 40 експерти от РИОКОЗ - Пловдив относно изискванията за проверка на прилагането европейските стандарти в бранша.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shte-obsuzhdat-evropeiskite-iziskvaniya-kum-proizvoditelite-na-kozmetika-33340
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.