''Българските планински курорти са на европейско равнище''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:48 / 04.12.2004Коментари ()1648
За ски ваканция украинците предпочитат на първо място Карпатите, след тях се нареждат Полша, Словакия, Австрия, Турция и Андора. "Българските ски курорти са малко познати и малко рекламирани в Украйна. Напразно! България е богата на "море", но на планини е още по-богата, а равнището на обслужването е напълно европейско," твърди украинското издание "Зеркало недели". Една от причините за слабата популярност на българските планински курорти е високата цена, която се предлага от украинските туроператори, а тя от своя страна се дължи на липсата на чартърни полети. Цената на аналогични предложения за Русия е със 150-200 евро по-ниска.
Украинските туроператори предлагат най-често Боровец и Банско. Пампорово не е особено популярно сред украинците заради дългия и неудобен трансфер - 250 км си от София. Цените за "зимна" България са сравними с тези в Австрия - едноседмична почивка в четиризвезден хотел заедно със самолетния полет ще струва около 700 евро, а след Нова година с около 100 евро по-евтино, изчислява изданието.
В курорта Банско са вложени инвестиции за повече от 200 млн. евро, открити са около 50 нови хотела, 20 лифта и 30 км писти. Впрочем, този курорт е избиран по-често не за ски, а за плаж, иронизира авторът на публикацията. В Боровец са открити два нови лифта, а в Пампорово "чувствително се е повишила "звездността" на хотелите." Впрочем, от всички планински курорти в страната единствено Пампорово разполага с петзвезден хотел, докато повечето са три и четири звезди, се отбелязва още в публикацията.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarskite-planinski-kurorti-sa-na-evropeisko-ravnishte-3336
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.