Сдружение "Изкуство Днес" открива изложба "Премествания"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:29 / 11.10.2007Коментари ()1352
Сдружение "Изкуство Днес" представя
в Център за съвременно изкуство Пловдив изложба "Премествания" от 15 октомври до 31 октомври. Изложбата ще се открие в понеделник от  18.00ч в Баня „Старинна", научи Plovdiv24.com.

Изложбата представя творби на авторите Илиас Пулос, Никос Евангелопулос, Вирджиния Мастроджянаки, Вангелино Куренцис и Константина Катраказу.

Участниците поставят под въпрос своето време - време, образувано от движение, скорост, поток, преходи, смесици, начала и откази, размиването на границите, проблематизирането на минали убеждения, загубата на предишни отправни точки, едно време, съставено от надежда и страх пред непознатото.

Тогава артистите търсят да уловят промяната, моделират пространството изучавайки границите на времето и реалността (било тя лична, предполагаема или въображаема). Пространствата, създадени по този начин са на пръв поглед обичайни, но остават блуждаещи и променливи, едновременно абстрактни и конкретни, отворени за субективни интерпретации.

Инсталацията на Илиас Пулос изследва връзката между светлина и тъмнина в пространството, докато създава, с помощта на звука, едно друго пространство, по-скоро въображаемо, отколкото реално. Комбинацията от снимки и смесена медия на Никос Евангелопулос поражда, чрез последователни алегории и преходи, междинното пространство, което лежи между: вътре и вън, затворено и отворено, живот и смърт.

Видеото на Вирджиния Мастроджянаки прониква в мистерията на живота, за да даде глас на безгласния ембрион и да предостави форма на пътя, който ни води от непознатото към светлината. Докато музикалният пърформанс на Вангелино Куренцис замъглява границите между реалността и едно космическо пространство, произведенията на Константина Катраказу ни срещат с идеята за универсалното и реалността.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Sdruzhenie-Izkustvo-Dnes-otkriva-izlozhba-Premestvaniya-33401
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.