В Пловдив се открива най-новата и ултрамодерна многопрофилна болница за Южна България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 10.03.2012Коментари ()5650
© Plovdiv24.bg
Новата модерна Многопрофилна болница за активно лечение "Еврохоспитал Пловдив" и Медицинският диагностичен център "Еврохоспитал Пловдив" към нея се откриват днес, 10.03.2012 г., от 11.00 часа в Пловдив на ул. "Коматевско шосе" 79. Медицинският комплекс отговаря на високите европейски стандарти. Той ще работи със Здравната каса. В програмата на МБАЛ "Еврохоспитал Пловдив" важно място заема профилактиката, доказала решаващата си роля за ранната диагностика и успешно лечение на редица заболявания във всички развити страни.

МБАЛ "Еврохоспитал Пловдив" разполага със 137 легла в 4 отделения - вътрешни болести, хирургия с 5 операционни зали, гастроентерология, ортопедия, анестезиология и интензивна терапия. Оборудвана е с техника от най-висок клас: ултрамодерен компютърен томограф за образна диагностика, дигитален мамограф, дигитален графично-скопичен рентгенов апарат, лапароскопски набори за "безкръвни" операции на тумори. Медицинският комплекс разполагат още с кръвна банка, лаборатория за микробиологични и медицински изследвания. Уникални за Южна България са и четирите ендоскопски зали, в които ще се провеждат високотехнологични изследвания и съвременни оперативни начини на лечение.

Очаквани официални гости на откриването на МБАЛ "Еврохоспитал Пловдив" и Медицински център "Еврохоспитал Пловдив" са Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и кметът Иван Тотев. Домакин на събитието е д-р Венцеслав Джурков ДМ, Изпълнителен директор на акционерното дружество и Управител на болницата. Водосвет ще отслужат свещеници от Пловдивската митрополия.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-se-otkriva-nai-novata-i-ultramoderna-mnogoprofilna-bolnica-za-Yuzhna-Bulgariya-335472
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.