40 водещи български винопроизводители на “Винария 2012" | ||||||
| ||||||
"Винария" 2012 ще се проведе от 15 до 18 март в Международен панаир Пловдив. Освен постиженията на родните изби, ще бъдат показани модерни технологии, техника, оборудване, материали, услуги за лозарството и винарството на близо 200 директни и представени фирми от 17 държави. Богатата съпътстваща програма на изложението включва редица интересни събития. Между тях е блицкурсът "Магията на дегустацията". Своя опит и умения ще демонстрира италианският сомелиер Маурицио Ферери, който беше в журито на Международния конкурс за вина, ракии и винено бренди, провел се от 20 до 26 февруари в панаира. Инициативата на Националната лозаро-винарска камара, Италианската търговска камара в България и на панаира е една от новостите, които за първи път ще бъдат включени в рамките на "Винария". Ценители на доброто вино ще могат да научат още тайни за него и за това как да го дегустират, за да открият достойнствата му. Ще се представят български и италиански вина. Блицкурсът на Маурицио Ферери е за начинаещи любители на виното. Той ще бъде полезен и за ресторантьори, които имат желание да развиват културата на виното и да предлагат на своите клиенти качествени напитки. Обучението ще се състои на 16 и 17 март. Цената на билетите за участие е 10 лева, ще се продават пред палата 11. Посетителите на "Винария 2012" също могат да влязат в ролята на жури като се включат в конкурса "Изборът на потребителя" на 16 и 17 март в палата 11. Те ще дават своите оценки в групите: червени, бели и розови вина. Организатори на проявата са Международен панаир Пловдив, асоциация "Активни потребители" и Националната лозаро-винарска камара. На "Винария 2012" ще направи своя дебют и регионалният конкурс "Най-добър сомелиер", който досега е имал 4 национални издания. Конкурсът ще бъде за ресторантьори, които са минали обучение по сомелиерство. Те ще минат през теоретичени изпит и дегустация на вина и спиртни напитки. Накрая членовете на журито ще играят ролята на клиенти, а състезателите трябва да им препоръчат най-подходящата напитка за избраната от тях храна. Победителят ще получи награда "Чашата на триумфа" и ще участва във финала на конкурса "Най-добър сомелиер на България", което му дава шанс да стигне до международни турнири. Организатори на надпреварата са Българска асоциация на сомелиерите и винарска изба "Катаржина Естейт". |
Още по темата: | общо новини по темата: 8 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница |