ГЕРБ Родопи: През 2012-а Общината ще трябва да стегне здраво колан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:08 / 12.03.2012Коментари ()2095
©
"Общината ще трябва да действа при крайно затегнат колан заради тежкото наследство, което остави предходната общинска администрация" - това заяви Валентина Хаджиева, председател на групата на ГЕРБ в ОбС Родопи, ден преди сесията, на която ще се гласува бюджетът на Общината за 2012 година. Предложението на кмета Пламен Спасов е да се оперира с 13 355 000 лв. 

"Не е голям размерът на бюджета, но трябва да си спомним, че през последните две години изобщо нямахме годишни бюджети, а разполагахме с една дванайста част от последния гласуван на сесия бюджет за 2009-та година. Сега имаме шанс да работим с годишна финансова рамка, в която акцентите са съобразени с действителното състояние и нуждите на Общината", коментира Хаджиева. По думите й, основният акцент е именно покриване на задълженията, натрупани от предишния кметски екип. В социален план приоритет са предвидените средства за капиталови разходи (ремонт и поддръжка) на училищата и детските градини. 

Освен бюджета, групата на ГЕРБ ще подкрепи и годишната програма за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост, която предвижда постъпления от около 1 200 000 лв. "Не е тайна за никого, че Общината е със запорирани сметки и затова трябва да е ясно, че всеки лев, който влезе в хазната ще отива при кредиторите" обясни Хаджиева. Тя подчерта обаче, че тази година програмата за управление и разпореждане с общинските имоти е изготвена и представена напълно прозрачно - като са идентифицирани всички имоти, които предстоят да се отдадат под наем или да се обявят за продажба - така всеки, който се интересува, може предварително да направи справка в Общината.
Сесията на ОбС Родопи започва в 10 часа утре, 13 март.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/GERB-Rodopi-Prez-2012-a-Obshtinata-shte-tryabva-da-stegne-zdravo-kolan-336050
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.