Планинската спасителна служба е готова за гостите в "Пампорово"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:00 / 18.10.2007Коментари ()1275
Подготовката на планинската спасителна служба "Родопи" - база Студенец за посрещането на първите гости в курорта "Пампорово" е в пълна сила, съобщи дежурният на Планинската спасителна служба - "Родопи" Стефан Мерджев и допълни, че тази година тя е започнала далече преди началото на зимния сезон.

Чистят се писти, прави се профилактика на лифтовите съоръжения. За любителите на белия спорт, в случай че няма достатъчно сняг, се прави съоръжение за изкуствен сняг на ски пистите от хижа Студенец до "Малина". Профилактиката на моторните шейни и санитарната линейка е направена още през лятото.

За предстоящия сезон са ремонтирани и снегоутъпкващите машини. "Планинската спасителна служба в комплекса разполага денонощно с 4 спасители, които са достатъчно, на този етап не са необходими кучета-спасители", каза Мерджев. 205 евро ще струва тази година оказването на помощ при нещастен случай на ски-писта , а 82 евро е транспортът, уточни планинският спасител. "Услугите ни ще са с високо качество", уверявят хората от бранша.



Източник: радио "Фокус" - Смолян


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Planinskata-spasitelna-sluzhba-e-gotova-za-gostite-v-Pamporovo-33695
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.