Георги Делчев: Не може общината да греши, а да търси вината у фирите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:13 / 18.10.2007Коментари ()2776
Директорът на фирма "Екохидро" Георги Делчев заяви на пресконференция в Пещера, че не може общината да греши, а вината да се търси у фирмите-изпълнители на проекта за ремонтите дейности на ул. "Михаил Такев".

Фирмата "Екохидро" има сключен договор с община Пещера за подмяна на водопровод по ул. "Михаил Такев", удължаване на канализационния колектор по улицата и направа на тротоарни настилки и полагане на бордюри.

"Не може общината да гледа един проект и да сключи договор при определени условия, а месец и половина след това да го промени и да отстрани фирма -изпълнител с мотива, че е просрочила времето за изпълнение на своя договор. Питам къде е кметът, за да обясни на фирмите -изпълнители поведението си", заяви Делчев.

Заповедта за прекратяване на договора с фирмата е издадена от временно-изпълняващият длъжността кмет на община Пещера Тодор Чолаков на 2 октомври тази година заради просрочване на времето за изпълнение на дейностите по проекта.

Фирма "Екохидро" има право да атакува заповедта, с която и е прекратен договора, ако Административният съд в Пазарджик отмени като незаконосъобразна заповедта на кмета на Пещера Стелиян Варсанов от 27 август, с която той разширява тротоарите от 2 на 2.50 метра.

След заповедта на Варсанов работата по проекта за ремонт на ул. "Михаил Такев" се забавя, като се стига и до конфликт с Фонд "Републиканска пътна инфраструктура".
Фирма "Екохидро" ще чака решението на съда и ще оспорва прекратяването на договора поради пресрочване.



Източник: радио "Фокус" - Пазарджик


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Georgi-Delchev-Ne-mozhe-obshtinata-da-greshi-a-da-tursi-vinata-u-firite-33716
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.