Щети на държавния бюджет за почти 10 милиона лева са предотвратени при спецакция в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:12 / 19.10.2007Коментари ()1243
Щети на държавния бюджет за почти 10 милиона лева са предотвратени в резултат на успешна полицейска акция, съобщиха от пресцентъра на МВР. В момент на сделка са задържани двама пловдивчани. Открити са около два милиона неистински акцизни бандерола за спиртни напитки с различен алкохолен градус.

Операцията на служители на ГДБОП-НСП и ОДП-Пловдив е проведена на 16 октомври в Пловдив. След предварителна прецизна оперативна работа, антимафиотите успяват да задържат в момент на сделка за голямо количество неистински акцизни бандероли двама пловдивчани - Ж.К. /45 г./ и М.М. /37 г./. При последвалите претърсвания в автомобила, управляван от М.М. и в къща, в която живеел един от родителите на задържаните, са открити и иззети около два милиона неистински акцизни бандерола за спиртни напитки с различен алкохолен градус. По първоначални данни фалшификатите са с вероятен произход от чужбина, а използването и прокарването на спиртните напитки, облепени с неистинските бандероли, би нанесло щети на държавния бюджет в размер на около 10 милиона лева, уточняват експертите.

Двамата уличени мъже са задържани с прокурорска мярка за 72 часа, по случая е образувано досъдебно производство.



Източник: агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shteti-na-durzhavniya-byudzhet-za-pochti-10-miliona-leva-sa-predotvrateni-pri-specakciya-v-Plovdiv-33756
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.