Взрив на салмонела от суджуци и яйца, купени в Столипиново. ХЕИ-Пловдив затваря 322 обекта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:29 / 08.12.2004Коментари ()1459
Битов хранителен взрив е регистриран през миналата седмица в Пловдив, съобщиха от Министерството на здравеопазването. На 29 ноември след консумация на пушен суджук, закупен същия ден от месарски магазин в кв. “Столипиново”, с болки в корема, повръщане и разстройство заболяват 4 души от едно семейство. Всички са хоспитализирани в Инфекциозна клиника на УМБАЛ - Пловдив. При направените микробиологични изследвания от всички болни е изолирана Салмонела ентеритидис. Предприети са съвместни профилактични и противоепидемични мерки от ХЕИ и РВМС гр. Пловдив. Подобен случай е регистриран и седмица по-рано. На 22 ноември след консумация на пържени филии с яйца, закупени от пазара в кв. “Столипиново”, с разстройство, повръщане и повишена температура заболяват 6 души от едно семейство.
322 обекта за производство и търговия с храни затваря ХЕИ в Пловдив, съобщи директорът д-р Ани Егинлиян. По думите й става въпрос за малки цехчета, магазинчета и складове, които работят без разрешително и в документите им не е упоменат собственик.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vzriv-na-salmonela-ot-sudzhuci-i-yaica-kupeni-v-Stolipinovo-HEI-Plovdiv-zatvarya-322-obekta-3390
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.