EVN и SEZ: Твърде много инкасатори в Пловдив и Стара Загора. Токът ще поскъпне
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:54 / 09.12.2004Коментари ()1186
В момента инкасаторите в пловдивското и старозагорското електроразпределителни дружества са около 4000, което представлява около 25% от служителите. В австрийската компания ЕVN, която закупи 67% от двете предприятия, електроснабдяването заема 56.2% от дейността, а се обслужва от общо 1390 човека. Практиката на енергийния концерн е консумирания от абонатите ток да се отчита веднъж годишно, а клиентите да плащат всеки месец въз основа на усреднени стари сметки. Тази система, както и изцяло безкасово плащане, ще бъдат въведени у нас най-късно през 2007 г. Това прогнозира шефът на старозагорското дружество Стефан Заманов. Подкрепиха го колегата му от Пловдив и шефове на дирекции от двете предприятия. Те са се срещнали с ръководния екип на EVN в Австрия, съобщава в-к "Стандарт". От концерна са гарантирали, че до края на годината сделката ще бъде финализирана, а в средата на януари 2005 г. ще бъде официалното представяне в България. От EVN са потвърдили, че имат сериозни инвеститорски намерения и към други енергийни проекти у нас - изграждане на нови мощности в ТЕЦ "Марица-изток 1", приватизацията на ТЕЦ "Бобов дол" и "Варна" и топлофикацията в Бургас.
Томас Хюнер от SEZ - чешката фирма, бъдещ мажоритарен собственик на софийското и плевенско електроразпределителни дружества, заявява пред вестника, че цената на електроенергията за бита ще расте още след приватизацията на електроразпределенията.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/EVN-i-SEZ-Tvurde-mnogo-inkasatori-v-Plovdiv-i-Stara-Zagora-Tokut-shte-poskupne-3407
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.