Три атрактивни изложения ще се проведат в Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:38 / 30.10.2007Коментари ()2201
© Plovdiv24.com
Три атрактивни изложения ще се проведат в Международен панаир Пловдив в дните от 31 октомври до 4 ноември 2007 година. Това са „Цветна есен", „Италиански фестивал на красотата" и „Зоо ревю - панаир на домашните любимци".
„След серията силни прояви, ориентирани към бизнеса, сега е ред на изложби, адресирани към потребителя. На нашия терен има място за всички - и за деловите среди, и за широката публика", коментира Евгения Маринова, директор на Търговска дирекция в Международен панаир Пловдив. Много се разрасна изложбата „Цветна есен", като участниците се увеличиха с 18%, а ангажираните изложбени площи - с 60%, посочи тя.
39 фирми от 9 държави ще се представят на специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари.

От 31.10. до 04.11. тя ще събере производители и търговци от 8 бранша. На нея се откроява един нов бизнес, свързан с дизайнерското оформление на зелени площи и открити пространства. Посетителите ще видят интересни декоративни и екзотични растения, луковици, разсад и семена за цветя и зеленчуци, посадъчен материал за овощни градини и лозя, почви и субстрати, градински инструменти и принадлежности, аксесоари за отглеждане на цветя, керамика за дома и градината.

„Комбинирано шоу, в което се включват все повече фирми от чужбина" - така определи проявата „Зоо ревю - панаир на домашните любимци" Андон Тодоров, председател на Киноложко дружество-Пловдив. То привлече 43 изложители, с 48% повече от миналата година, от 15 държави срещу 8 на предишното издание. На екстериорните изложби ще бъдат показани над 100 котки и близо 200 гълъба. За първи път ще се проведе състезание за цветни канарчета, то ще е селекция за Балканиадата за канарчета, която ще се състои след 2 седмици в Пазарджик.

Предвижда се още едно ново и атрактивно състезание - за специално обучени кучета, които ще теглят колички с тежести. Количките са изработени от панаира по специален проект, тежат 90 килограма и се движат само напред.
На традиционните киноложки изложби от 2 до 4 ноември за първи път ще участват кучета от породата „Дог Арлекин", които са шампиони на Австралия и се представят само на най-престижни световни изложби, персийски хрътки, хрътки „Борзой", шампиони на Европа, и ирландски вълкодав, посочи Андон Тодоров. Международната киноложка изложба C.A.C.I.B и националната C.A.C са кръгове съответно от световния и националния шампионат за кучета от всички породи.
Общо 13 атрактивни конкурса ще радват посетителите на Зоо ревю 2007. На него ще се предлагат храни и аксесоари, ветеринарни медикаменти, артикули за птици, дребни животни и гризачи, аквариуми и терариуми, принадлежности за коне и други пособия, необходими в грижите за домашните любимци.
От 1 до 4 ноември палата 2 на панаирния комплекс ще бъде арена на стилисти, коафьори и гримьори, които ще показват своето майсторство по време на Италианския фестивал на красотата. 96 изложители от 13 държави ще демонстрират най-новите тенденции и продукти в областта на козметиката, оборудването за фризьорски и козметични салони, модата, аксесоарите за коса. Българските производители са с 20% повече в сравнение с миналата есен, а наетите от тях площи са се увеличили с 31%. Ръст от 46% отбелязват площите, заети от чуждестранни експозиции.

За първи път ще бъде връчена награда за икономически прогрес. Тя е учредена от Италиано-българската фондация, а първите призьори ще да 3 български и 3 италиански фирми. В рамките на фестивала традиционно се провеждат националните конкурси за грим и за фризьорство „Златната ножица". Сега за първи път ще бъде организиран и конкурс Мис Италиански фестивал. Истински шоу спектакли са подготвили за своите презентации стилисти от Италия.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tri-atraktivni-izlozheniya-shte-se-provedat-v-Panaira-34288
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.