Семинар за постигане на партньорство с администрацията и съдебната система
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:10 / 30.10.2007Коментари ()863
© Рlovdiv24.com
Механизмите за кандидатстване по откритата процедура за набиране на проектни предложения по Оперативна програма Административен капацитет на тема „Развитие на структурите на гражданското общество - ефективност и професионализъм за постигане на партньорство с администрацията и съдебната система" се обсъждат на семинар в хотел "Санкт Петербург" за Пловдив и Южен Централен район.

В резултат на пълноправното членство на България в ЕВропейският съюз от 1 януари 2007 година страната ни за първи път е включена в кохизионната политика на съюза през периода на финансовата рамка 2007-2013 г.

Разработването на административната програма ОПАК стартира в края на 2005 година след допълнителни преговори мужду Европейската комисия и българското правителство за обхващане на този преоритет.

ОПАК е насочена към укрепване на административния капацитет на всички нива - централно, областно, общинско. Целта е подобряването на работата на държавната администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса, както и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост. Предвидено е първите договори да бъдат скльочени на 7 декември 2007 г. по време на организираната от НДАА конференция на държавите членки на Европейския съюз. Семинарът е част от поредица информационни дни в страната и се провежда 20 дни преди изтичане на крайния срок за кандидатстване. По тази процедура може да бъде предоставена безвъзмездна финансова помощ за общо 3 млн. лева.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Seminar-za-postigane-na-partnyorstvo-s-administraciyata-i-sudebnata-sistema-34290
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.